0


Πότε όμως το σεξ είναι καλύτερο; Όταν γίνεται αυθόρμητα ή όταν γίνεται επειδή πρέπει; Η απάντηση δεν είναι πάντα αυτή που νομίζουμε.
Πολλές φορές το σεξ είναι αυθόρμητο και γίνεται μέσα στο πάθος. Άλλες φορές πάλι το σεξ γίνεται επειδή, για πολλούς και διάφορους λόγους πρέπει να γίνει. Είτε επειδή θέλουμε να πετύχουμε μια εγκυμοσύνη είτε επειδή έχει περάσει καιρός και αισθανόμαστε πως πρέπει. Πότε όμως το σεξ είναι καλύτερο;


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στην Pensylvania των Ηνωμένων Πολιτειών βρήκαν πως το επιβεβλημένο σεξ μπορεί να προκαλέσει επιπτώσεις στον αυθορμητισμό, στο πάθος αλλά και στο ρομαντισμό των ερωτικών συντρόφων. Με αυτή τη λογική, το σεξ που γίνεται επειδή πρέπει βλάπτει την υγεία και πως καλύτερο είναι το σεξ που γίνεται με πάθος και αυθόρμητα.


Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις. Όταν ένα ζευγάρι θέλει να αποκτήσει παιδί το σεξ είναι αναγκαίο ακόμα και τις στιγμές που ίσως δεν το επιθυμούν. Έρευνα του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) έδειξε πως όσο πιο συχνές είναι οι ερωτικές συνευρέσεις των ζευγαριών τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες σύλληψης.


Άλλη έρευνα, αυτή τη φορά από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου στη Σκοτία, έδειξε ότι οι ερωτικές επαφές με συχνότητα τέσσερις φορές την εβδομάδα αποτελούν ελιξήριο νεότητας. Τα ζευγάρια, που κάνουν σεξ τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα δείχνουν 4 με 7 χρόνια νεότερα συγκριτικά με εκείνους που κάνουν λιγότερο. Άρα, το υποχρεωτικό σεξ μπορεί να έχει και τα θετικά του κάποιες φορές.




        

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top