0

Την πρόθεση του να διαχειριστεί τις παραλίες σε Λαφονήσι και Μπάλο με σεβασμό στο νόμο και στη φύση, εκφράζει ο νέος Δήμαρχος Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, φέτος, δεν πρόκειται να δούμε στις δύο αυτές προστατευόμενες περιοχές, τις καταπατήσεις, την υπερεκμετάλλευση και τις παρανομίες που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.


Μετά την διόρθωση της ΚΥΑ που μειώνει ξανά το ποσοστό του μισθώματος που καταλήγει το δημόσιο, από 30% σε 10%, για τις παραλίες που διαχειρίζονται οι Δήμοι μέσω μονομετοχικών εταιρειών, το Λαφονήσι θα μείνει τελικά στον Δήμο, θέμα το οποίο απασχολεί και την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στο zarpanews.gr εκτίμησε ότι  η ΚΥΑ χρειαζόταν και άλλες διορθώσεις, καθώς απαγορεύει  τις τέντες, τα σκιάδια και όλες τις ξύλινες κατασκευές, πλην των διαδρόμων που οδηγούν στη θάλασσα.


“Το παράλογο είναι η σκίαση, ή αυτά που πουλάνε οι καντίνες;” τόνισε και δεσμεύτηκε ότι από φέτος, στις καντίνες του Δήμου τόσο στο Λαφονήσι όσο και στον Μπάλο, θα πωλούνται αποκλειστικά και μόνο αυτά που προβλέπουν οι υγειονομικές διατάξεις δηλαδή αναψυκτικά, ποτά, ζαχαρώδη και τρόφιμα μόνο συσκευασμένα (σάντουιτς κλπ) και σε καμία περίπτωση σαλάτες, μαγειρευτά, σουβλάκια, λουκάνικα κ.α.  Εξάλλου, στον Δήμο Κισσάμου έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ τα τελευταία χρόνια για παραβάσεις του νόμου στη διαχείριση της περιοχής.


Αποθεματικά Ταμείων


Επίσης, ο κ. Σταθάκης εισηγήθηκε στο συμβούλιο, το άνοιγμα λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να προχωρήσει η μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων, αφού προχωρήσει η εκτίμησή τους.


zarpanews.gr


Πηγή-zarpanews.gr



Χανιά | Παρανομίες “τέλος” σε Λαφονήσι και Μπάλο

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top