0

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ.Ιωάννης Μαλανδράκης  με νέο έγγραφο τους προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ.Λαφαζάνη ,τον Υπουργό Οικονομικών κ.Βαρουφάκη,τον Υπουργό Εσωτ/κων κ.Βούτση ,τον Υπουργό Οικονομίας και υποδομών κ.Σταθάκη καθώς και  Υφυπουργούς αλλά και άλλους υπηρεσιακούς και θεσμικούς παράγοντες,  ζητάει να   δοθεί άμεσα παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας της 31ης Μαϊου 2015 στις  30 Ιουνίου 2015 κατ ελάχιστον  , καθώς σύμφωνα  με τις   ΚΥΑ με αρ. πρωτ.    ΑΔΠ0005159/586ΒΈΞ2015/07-04-2015 (ΑΔΑ: ΩΘ35Η-Δ8Ο),και την             τροπ/νη ΚΥΑ με αρ.πρωτ.ΔΔΠ0006856/728ΒΕΞ2015/08-05-20105ΚΥΑ μέχρι τις 31/5/2015 θα πρέπει να έχουν συναφθεί  τα συμφωνητικά μεταξύ των Δήμων και τρίτων, για την παραχώρηση παραλίας μέχρι  της 31ης Μαϊου , καθώς από την 1η Ιουνίου και μετά το ποσοστό που θα καταβάλετε στο Δήμο θα είναι μόλις το 50%, του μισθωτηρίου συμφωνητικού.


Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει ότι ενώ είχε σταλεί σχετική επιστολή από τις 15-4-15  προς το ΥΠΕΚΑ για έγκριση, έως και σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση, πληροφορήθηκε  δε από τις υπηρεσίες του  ότι έχουν “μπει” οι δύο μόνο υπογραφές ,από τις τέσσερις που απαιτούνται.


Έτσι ο Δήμος χωρίς καμία ,υπαιτιότητα του , θα απωλέσει έσοδα τα οποία έχει προϋπολογίσει για την κάλυψη δαπανών , όπως ναυαγοσωστικής προστασίας, καθαριότητας κλπ., καθώς είναι το λιγότερο άδικο να έχουν την συνολική ευθύνη και τα έξοδα  οι Δήμοι και τα έσοδα να επιμερίζονται ισόποσα και μάλιστα χωρίς καμία υπαιτιότητας  τους.


Τελειώνοντας στο έγγραφο του ο κ.Μαλανδρακης ζητάει  να ληφθεί  επίσης πρόνοια,  όπως και τις προηγούμενες χρονιές,  μέχρι την αλλαγή του Νομοθετικού πλαισίου, για τη δυνατότητα απ’ ευθείας μίσθωση παραλίας  ακόμα και όταν παρεμβάλλεται  παλιός αιγιαλός μεταξύ της επιχείρησης και της παραλίας , υποχρεώνοντας το μισθωτή, να μισθώνει και το τμήμα  αυτό.


zarpanews.gr


Πηγή-zarpanews.grΧανιά | Παράταση υπογραφής συμφωνητικών για παραχώρηση παραλιών σε περιοχές  NATURA ζητά ο Μαλανδράκης

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top