0

Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας ή Ομοφοβίας (International Day Against Homophobia). Η επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας του χρόνου έγινε επειδή στις 17 Μαΐου 1990 η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας «ψυχική νόσος, διαταραχή ή ανωμαλία». Την παραμονή αυτής της εορταστικής ημέρας επέλεξε μια ένθερμη ομάδα ανθρώπων να μας ταρακουνήσουν, λέγοντάς μας το πιο απλό “Όλοι ίσοι”.


Από το Στέκι Μεταναστών έκανε μια ”περασάδα” η οργανωτική επιτροπή των LGBT (ομάδα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ομόφιλων ομάδων), πρόσφερε δροσερά ποτά, πολύ μουσική και παρουσίασε τον στόχο αυτού του ιδιαίτερου πάρτι.


Στόχος του πάρτι ήταν τα έσοδα να διατεθούν για την ενίσχυση της διοργάνωσης του φεστιβάλ υπερηφάνειας που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο πάρκο Γεωργιάδη στις 26 και 27 Ιουνίου.


Άνθρωποι με υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας και δύναμη ψυχής εξήγησαν στο zarpanews.gr τι έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής και το πόσο σημαντικό είναι για αυτούς το φεστιβάλ να διεξαχθεί με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλο ποσοστό συμμετοχής.


Δεν ήθελαν την στήριξη των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, υψώνουν την ψυχή τους και με τις δικές του δυνάμεις ελπίζουν να ταρακουνήσουν το νησί μήπως και καταλάβει πια ο κόσμος το αυτονόητο, <<Όλοι ίσοι>> . Η προσέλευση του κόσμου στο πάρτι ήταν απρόσμενη και η χαρά διπλή καθώς και άτομα άλλων κοινωνικών ομάδων ήρθαν για να στηρίξουν αυτή την μεγαλειώδη προσπάθεια.


Το πάρτι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και τα μέλη της διοργάνωσης μας υποσχέθηκαν ένα φεστιβάλ γεμάτο μουσική, χορό, εκπαιδευτικές ομιλίες και φυσικά την αναμενόμενη παρέλαση. Μένει λοιπόν να δούμε τι θα γίνει στις 26 και 27 Ιουνίου και κατά πόσο αυτός ο τόπος και κατ’ επέκταση αυτή η χώρα, θα πάρει το μήνυμα! Είμαστε έτοιμοι να νιώσουμε όλοι ίσοι;


zarpanews.gr


Πηγή-zarpanews.gr



Χανιά | Πάρτι Υπερηφάνειας στο Στέκι Μεταναστών εν’ όψει του Pride Parade Κρήτης

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top