0
Οργή και αγανάκτηση κυριαρχεί στον Ναυτεργατικό μας κόσμο και στους χιλιάδες ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτη από την συστηματική εγκατάλειψη και απαξίωση που οδηγείται ο Οίκος Ναύτη που πανελλαδικά εξυπηρετεί πάνω από 210.000 Ναυτικούς, απόμαχους και τις οικογένειές τους.
Στο τελευταίο έγγραφό μας στις 16/7/2013 προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη επισημαίναμε μια σειρά ελλείψεις που παρουσιάζονταν και οι οποίες καθιστούσαν προβληματική την λειτουργία του Οίκου Ναύτη και των υπηρεσιών του.
Σε απάντηση επί της καταγγελίας μας ο ΥΝΑ μας είπε ότι θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Οίκου Ναύτη.
Από τότε έχουν περάσει 4 μήνες και η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε όπως υποσχόταν ο Υπουργός Ν.Α αλλά δραματικά χειροτέρευσε με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε τραγικό αδιέξοδο και να μην μπορεί να προσφέρει και τις πιο στοιχειώδεις υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους.
Με βάση τον έλεγχο που έκανε πρόσφατα κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ προκύπτουν τα εξής:
-          Το μικροβιολογικό εργαστήριο του Ο.Ν – από τα πιο σύγχρονα στον Πειραιά – δεν λειτουργεί εδώ και πολλούς μήνες καθώς δεν υπάρχουν αντιδραστήρια με αποτέλεσμα να μην γίνονται αιμοληψίες!!!
-          Δεν υπάρχει χαρτί για τον καρδιογράφο του καρδιολόγου με αποτέλεσμα να μην βγάζει καρδιογραφήματα!!!
-          Οι οδοντίατροι δεν έχουν ενέσεις για αναισθησία!!!
-          Ο Οφθαλμίατρος δεν έχει κολλύριο για βυθοσκόπηση!!!
-          Δεν διατίθενται γλωσσοπίεστρα, οινόπνευμα και πιεσόμετρα!!!
-          Δεν υπάρχει χαρτί για τις εξεταστικές κλίνες!!!
-          Δεν διατίθεται μελάνι για τον εκτυπωτή συνταγών!!!
-          Δεν υπάρχει γραφική ύλη (χαρτί, καρμπόν, στυλό κ.λπ)!!!

Ταυτόχρονα παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις ότι ο Οίκος Ναύτη θα λειτουργήσει ως πολυϊατρείο με σκοπό την εξυπηρέτηση κυρίως του ναυτικού κόσμου και θα ενισχυθεί με μια σειρά ειδικότητες, στην πράξη συμβαίνει το αντίθετο αφού μόλις πρόσφατα αποσπάστηκε γιατρός παθολόγος στο ΕΟΠΥΥ στο Πέραμα.
Μόνο ενδεικτικά αναφέραμε και καταγράψαμε μια σειρά σοβαρότατων ελλείψεων που δείχνουν ότι η μνημονιακή κυβέρνηση και το ΥΝΑ συνειδητά οδηγούν τον Οίκο Ναύτη σε λουκέτο εάν και εφόσον συνεχίσουν την ίδια καταστροφική πολιτική.
Ο ΥΝΑ Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος πρόσφατα στην Βουλή (αλλά και σε κάθε ευκαιρία) υπεραμύνεται και θεοποιεί το θεσμικό πλαίσιο που εξασφαλίζει ανεξέλεγκτη δραστηριότητα στον ελληνικό εφοπλισμό και την ναυτιλιακή επιχείρηση στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, θα έρθει αντιμέτωπος με το σύνολο του Ναυτεργατικού μας κόσμου που δεν είναι διαθέσιμος να θυσιάσει τα δικαιώματά του στον βωμό του εφοπλιστικού κέρδους και των συμφερόντων των κλινικαρχών και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας και εμπορεύονται αδίστακτα το δικαίωμα του λαού στο δημόσιο κοινωνικό αγαθό της υγείας.
Ευθύνες έχει και η ανύπαρκτη Διοίκηση και οι διατελέσαντες Πρόεδροι του Οίκου Ναύτη (ιδιαίτερα τα τελευταία 4 χρόνια) οι οποίοι έβαλαν και βάζουν πλάτη για να υλοποιηθεί η αντιλαϊκή και αντιναυτεργατική κυβερνητική πολιτική που διαλύει και καταστρέφει το ιστορικό μας ταμείο.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top