0


Στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών και κατόπιν  πρωτοβουλίας του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ψηφίστηκε νομοθετική ρύθμιση με την οποία λαμβάνεται διοικητική μέριμνα για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής που αποσπάται και επιχειρεί στα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή, το προσωπικό του Λ.Σ- ΕΛ. ΑΚΤ. που θα αποσπάται και θα επιχειρεί στις ανωτέρω θαλάσσιες περιοχές, θα λαμβάνει οικονομική ενίσχυση, πριν από την αναχώρησή του,  για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του (έξοδα μετάβασης και επιστροφής, ημερήσια αποζημίωση, δαπάνες διανυκτέρευσης).



Σημειώνεται, ότι  η αποπληρωμή της συγκεκριμένης οικονομικής ενίσχυσης θα γίνεται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ η χρηματοδότησή της θα προέλθει -κατά το μεγαλύτερο μέρος της-  από Ευρωπαϊκούς πόρους.
«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που επιχειρούν στα θαλάσσια σύνορα επιτελούν καθημερινά μια ύψιστη αποστολή, ευρισκόμενοι διαρκώς στην  υπηρεσία της πατρίδας. Η Πολιτεία, με κάθε τρόπο, έχει χρέος να στέκεται στο πλευρό αυτών των ανθρώπων», τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top