0
Στην προκήρυξη δύο 48ωρων απεργιών το προσεχές διάστημα προχώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ που συνεδρίασε τη Δευτέρα.

Η πρώτη απεργία θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες που θα συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προβλέπει την κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου. Η δεύτερη εξαγγέλθηκε για το διήμερο 13-14 Μαρτίου ενώ η ΑΔΕΔ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα απεργία στις 22 Μαρτίου, ημέρα που, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας, «προβλέπεται να απολυθούν χιλιάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από οχτώ μήνες».

Στην ανακοίνωση της η ομοσπονδία επιτίθεται σε κυβέρνηση και Τρόικα γιατί «προωθούν νέα επώδυνα, καταστροφικά μέτρα πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, περαιτέρω διάλυσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών, της Παιδείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και της Υγείας (με τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ), καθώς και νέες μειώσεις στα εφάπαξ και τις επικουρικές συντάξεις».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί, τέλος, «κάθε Ομοσπονδία του Δημοσίου, κάθε Πρωτοβάθμιο Σύλλογο ή Σωματείο και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συσπειρωθούν μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις και να απαντήσουν δυναμικά στα σχέδια διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, να αποτρέψουν τις νέες απολύσεις που προωθούνται με το μανδύα της διαθεσιμότητας, να βάλουν φραγμό στο σύστημα διαρκούς συρρίκνωσης του Δημόσιου Τομέα και των Κοινωνικών Αγαθών».

protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top