0
Το κατώφλι του δημαρχείου περνούν ολοένα και περισσότερα ζευγάρια για να παντρευτούν.

 Ο πολιτικός γάμος φαίνεται να είναι πιο οικονομικός όμως για τους παραδοσιακούς μελλόνυμφους ο θρησκευτικός αποτελεί μονόδρομο.
Στις επιλογές των ζευγαριών τα τελευταία χρονιά βρίσκεται και το σύμφωνο συμβίωσης αφού για να δεθεί ένα ζευγάρι με δεσμά χρειάζεται να περάσει το κατώφλι του συμβολαιογράφου.

Όπως λένε νομικοί εκείνοι που επιλέγουν το σύμφωνο το κάνουν επειδή είναι πιο οικονομικό και πολύ πιο σύντομο ενώ είναι συνυφασμένο με δέσμευση χαλαρότερη από τον γάμο και λύεται πιο εύκολα Οι Κρητικοί όμως στον βωμό του έρωτα προτιμούν να ανέβουν σε μεγαλύτερο ποσοστό τα σκαλιά της εκκλησίας η ακόμα και τα σκαλιά ενός δημαρχείου.

Στην Αττική τα σύμφωνα συμβίωσης που υπογράφηκαν ήταν 545.

Στην Κεντρική Μακεδονία
78


Στην Κρήτη
50


Στο Νότιο Αιγαίο
33


Τη Θεσσαλια
28


Στα Ιόνια Νησιά
22


Την Πελοπόννησο
16


Στη Στερεά Ελλάδα
16


Στη Δυτική Ελλάδα
16


Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
10


Στην Ήπειρο
10


Στην Δυτική Μακεδονία
9


και το Βόρειο Αιγαίο
7


Σε επίπεδο Ελλάδος οι Θρησκευτικοί Γάμοι το 2011 που τελέστηκαν έφτασαν τους 28.427,οι πολιτικοί τους 26.672 και τα σύμφωνα συμβίωσης 185.

Το 2012 πραγματοποιήθηκαν 23.980 θρησκευτικοί γάμοι, 25.730 πολιτικοί και υπογράφηκαν 314 σύμφωνα συμβίωσης.

Αισθητή ήταν η μείωση όσο αφόρα τους θρησκευτικούς γάμους, ανεπαίσθητη μείωση στους πολιτικούς ενώ τα σύμφωνα συμβίωσης αυξήθηκαν κατά 69%.
Η ιστορία των συμφώνων συμβίωσης ξεκίνησε από τη Δανία το 1989 και εξαπλώθηκε σε πολλές χώρες, Σε μερικές χώρες μάλιστα ο θεσμός έχει υιοθετηθεί και από τα ετερόφυλα ζευγάρια.


neakriti.gr/

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top