0
Έφοδο πραγματοποιεί από προχθές η οικονομική αστυνομία στο Ιπποκράτειο Αθηνών με αντικείμενο τους βηματοδότες και απινιδωτές μετά από καταγγελίες ότι στο νοσοκομείο έχουν αγοραστεί συσκευές, οι οποίες δεν έχουν τοποθετηθεί σε ασθενείς!

Σύμφωνα με

αποκλειστικές πληροφορίες, ομάδα οικονομικών αστυνομικών έχει σφραγίσει τα αρχεία του νοσοκομείου, που αφορούν όλες τις επεμβάσεις εμφύτευσης βηματοδοτών και απινιδωτών, οι οποίες έγιναν στο νοσοκομείο κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2013. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να διασταυρώσουν τους κωδικούς των συσκευών, που παραλήφθηκαν επισήμως από το νοσοκομείο και αν αυτοί εμφυτεύτηκαν σε ασθενείς και σε ποιούς!

Επίσης, προσπαθούν να διαπιστώσουν αν υπάρχουν επίσημα έγγραφα παραλαβής των συσκευών αυτών και ποιοί υπάλληλοι έχουν υπογράψει. Οι αστυνομικοί δεν έχουν δώσει στη διοίκηση του νοσοκομείου περισσότερες εξηγήσεις, ενώ σκοπό έχουν να ανακρίνουν υπαλλήλους και να έρθουν σε επαφή και με τους ίδιους τους ασθενείς...

Παράγοντες του νοσοκομείου πάντως δεν δείχνουν να ανησυχούν, υποστηρίζοντας ότι το σύστημα προμήθειας και εμφύτευσης βηματοδοτών και απινιδωτών είναι μηχανογραφημένο και χρησιμοποιείται γραμμωτός κώδικας (barcode), που δεν επιτρέπει λάθη ή αδιαφάνεια.

Αν ωστόσο η έρευνα φέρει στο φως στοιχεία, που δείχνουν κακοδιαχείριση, τότε - εκτός των άλλων - θα έχει και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς επικεφαλής της πανεπιστημιακής, καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου είναι ο γνωστός καθηγητής κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Επίσης, ο ίδιος δεν έχει κρύψει τη θέλησή του να κατέβει ξανά υποψήφιος για πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών τον ερχόμενο Ιούνιο.



Πηγή ➤ bloko.gr

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top