0
Το CAPE RAY βρίσκεται ήδη στη Μεσόγειο. Έχει αποπλεύσει από τη βάση της Ισπανίας , είπε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο μεσημβρινό μαγκαζίνο , ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης.


Την Κυριακή του Θωμά προετοιμάζονται από την άλλη οι φορείς της Κρήτης προκειμένου να προχωρήσουν σε θαλάσσια διαμαρτυρία στην οποία αναμένεται να πάρουν μέρος καΐκια και φουσκωτά.


Η 13η αποστολή των Χημικών παραδόθηκε στην Λατάκια, συνολική αύξηση έως 65%.


Το παραπάνω αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού χημικών όπλων. Λέει μεταξύ άλλων:

»Η συριακή κυβέρνηση ολοκλήρωσε την παράδοση της 13ης αποστολής χημικών ουσιών προς Λατάκια, η οποία απομακρύνθηκε σήμερα από το λιμάνι πάνω σε φορτηγά πλοία. Είναι η συνέχεια της αποστολής που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου.


Οι παραδόσεις έχουν αυξήσει τα χημικά που απομακρύνονται από τη Συρία στο 65,1% του συνόλου, συμπεριλαμβανομένου 57.4% των Προτεραιότητας 1 χημικών ουσιών. Ο Γενικός Διευθυντής Ahmet Üzümcü περιέγραψε τις μετακινήσεις αυτές ως «αναγκαίες και ενθαρρυντικές».


Σημειώνοντας ότι η Συρία επανέλαβε τη δέσμευσή της για εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, ο Γενικός Διευθυντής παρατήρησε πως «τόσο η συχνότητα όσο και ο όγκος των παραδόσεων πρέπει να αυξηθούν σημαντικά για την αποκατάσταση της ευθυγράμμισης των πραγματικών αποστολών με το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η OPCW φιλοξένησαν διεθνή μέσα ενημέρωσης και ΜΚΟ στο MV Cape Ray.


Στο επικοινωνιακό παιγνίδι των ΗΠΑ η ανακοίνωση του οργανισμού μέσω της ιστοσελίδας του αναφέρει:




Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η OPCW φιλοξένησαν μια επίσκεψη από διεθνή μέσα ενημέρωσης και ΜΚΟ πάνω στο MV Cape Ray, που είναι σήμερα αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Rota στην Ισπανία . Η επίσκεψη προσέλκυσε περίπου 30 κορυφαίους δημοσιογράφους τηλεόρασης , ραδιοφώνου και εφημερίδων, περιλαμβανομένων των Aljazeera , BBC World Television and World Radio Service , Canadian Broadcasting Corporation, CNN , Radio Televisión Espana , NHK της Ιαπωνίας , Tokyo Broadcasting Co, το ANSA, το Associated Press και το Reuters μεταξύ άλλων.




Οι δημοσιογράφοι έλαβαν αναλυτική ενημέρωση από τον υποναύαρχο Bob Burke σχετικά με την θαλάσσια επιχείρηση και την τεχνολογία της υδρόλυσης ενώ ακολούθησε συζήτηση και ξενάγηση στο πλοίο με τον ανώτερο μηχανικό ο οποίος θα επιβλέπει την υδρόλυση. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να παρουσιαστούν τα εκτεταμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος για το προσωπικό και για το περιβάλλον κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.




Η επίσκεψη καλύφθηκε εκτεταμένα σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές επικαιρότητας των συμμετεχόντων δικτύων . Ο OPCW επιθυμεί να ευχαριστήσει την ισπανική κυβέρνηση για τη διευκόλυνση της σημαντικής αυτής διοργάνωσης και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη φιλοξενία επί του σκάφους τους.

neakriti.gr, Αγγέλα Δουλγεράκη

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top