0
Όπως προέκυψε μετά από ελέγχους που έκαναν αρμόδιοι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, συνιστάται στους παραγωγούς να κόβουν και να καίνε τα κλαδιά, ψεκασμούς με ειδικό μυκητοκτόνο και απολύμανση των εργαλείων τους για να αποφευχθεί η επέκταση της μόλυνσης.
Σε σχετική ανακοίνωση της η υπηρεσία αναφέρει ότι «με το υπ΄αριθ. 409/12-6-2014 έγγραφο του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας του Δήμου Κισάμου, ζητήθηκε η αποστολή κλιμακίου γεωπόνων στις περιοχές Λειβάδια - Κεφάλια - Χρυσοσκαλίτισσα της ΔΕ Ινναχωρίου λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων ολικής ξήρανσης ελαιοδέντρων.
Την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 κλιμάκιο από γεωπόνους του τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού έλεγχου της υπηρεσίας μας και του Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας Κισάμου επισκέφτηκαν την περιοχή και εντόπισαν ελαιώνες με εκτεταμένες ξηράνσεις ελαιοδέντρων και προσβολή από το μύκητα Phoma incompta . Επίσης υπήρχαν και μεμονωμένες ξηράνσεις σε νεαρούς βλαστούς από το έντομο της Κηκιδόμυγας.
Στους παραγωγούς δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες για την αφαίρεση ξερών κλαδιών και το κάψιμό τους, για το ψεκασμό με μυκητοκτόνα την κατάλληλη εποχή καθώς και για τους τρόπους απολύμανσης των εργαλείων κλαδέματος για κάθε δέντρο. Όσο αφορά την Κηκιδόμυγα δεν υπήρχε σημαντική οικονομική προσβολή για να γίνει ψεκασμός».


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top