0


Δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην παραλία της Νέας Χώρας, λένε οι κάτοικοι της περιοχής που ενώπιον του νεοκελεγέντος δημάρχου κ. Τάσου Βάμβουκα, σήμερα το απόγευμα, παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προτάσεις τους για την διαχείριση τους.

Καθημερινές παραβιάσεις στην ανάπτυξη των τραπεζό και ομπρελό- καθισμάτων που στερούν την πρόσβαση στην παραλία από όποιον δεν έχει ή δεν θέλει να πληρώσει, κατήγγειλε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Γώργος Πιτσιτάκης, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας των Κατοίκων της Νέας Χώρας.

Επίσης, τόνισε ότι με τις υπουργικές αποφάσεις που παραχωρούν εκτάσεις για να απλωθούν οι ομπρέλες, όλος ο χώρος περνά στους επιχειρηματίες και δεν μένει καθόλου ελεύθερος χώρος και έτσι "καταστρατηγείται ένα συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη, που είναι η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες". Τέθηκε ακόμη το θέμα της παράνομης τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων που δεν επιτρέπουν στους περαστικούς να κυκλοφορήσουν, η προβληματική λειτουργία αγωγου λυμάτων που ξεχειλίζει συχνά, όπως ειπώθηκε αλλά και το κυκλοφοριακό. Μάλιστα, ο κ. Πιτσιτάκης υπενθύμισε ότι έχουν υπάρξει στο παρελθόν τραυματισμοί παιδιών από διερχόμενα αυτοκίνητα.

Πρόταση

"Έχουμε μια συνολική πρόταση για όλο το παραλιακό μέτωπο. Ανάπλαση και αναβάθμιση όλης της παραλίας. Να μεγαλώσει το πεζοδρόμιο, καινούρια πλακόστρωση, περισσότερος φωτισμός, να απαγορευτεί η στάθμευση ώστε και οι επιχειρηματίες να έχουν μια καλύτερη τοποθέτηση και ο κόσμος να μπορέσει να απολαύσει τη βόλτα του", τόνισε ο ίδιος.

Οι επιχειρηματίες

"Δεν υπάρχει μεγαλύτερο και πιο αισχρό ψέμα απ' αυτό! Είναι το μοναδικό πεζοδρόμιο σε όλη την πόλη που δεν έχει τραπεζοκαθισματα. Είναι το μοναδικό παρθένο πεζοδρόμιο στην πόλη και είναι με δική μας πρωτοβουλία.

Πιστεύουμε ότι την έχουμε αναβαθμίσει την περιοχή" τόνισε από την πλευρά των επιχειρηματιών ο κ. Παναγιώτης Κόρακας, Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών και Ξενοδόχων Νέας Χώρας: "Η περιοχή τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί. Της έχουν δώσει αξία τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούν να το δουν.

Η συνέλευση

Από την πλευρά της απερχόμενης δημοτικής αρχής, την συνέλευση παρακολούθησε ο κ Γιώργος Φραγγεδάκης. Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, παρόντες ήταν οι επικεφαλής κύριοι Άρης Παπαδογιάννης και Νίκος Παπαντωνάκης.

zarpa.gr

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top