0
Μαζική απεργία πείνας σε όλες τις Φυλακές της χώρας ξεκίνησε από χθες και αναμένεται να κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα.




Οι κρατούμενοι ήδη από τις 18 Ιουνίου απείχαν από το συσσίτιο, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Σε ότι αφορά στις Φυλακές του Κορυδαλλού το φαγητό που ετοιμάζεται στα μαγειρεία και αρνούνται να το πάρουν οι κρατούμενοι, μετά από συνεννόηση με τους κρατούμενους και την υπηρεσία των Φυλακών μεταφέρεται σε συσσίτια ανέργων και κοινωνικά αδύναμων ομάδων στη Μητρόπολη Αθηνών και στους Δήμους Κορυδαλλού, Νίκαιας κτλ.




«Από τις 18 Ιουνίου έχει ξεκινήσει από τους κρατούμενους σε όλες τις φυλακές αποχή συσσιτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο φασιστικό νομοσχέδιο των φυλακών τύπου Γ' και για την υπεράσπιση του δικαιώματος της άδειας και της αναστολής. Όμως ο υπουργός και η κυβέρνηση εξακολουθούν να αδιαφορούν. Δεν απάντησαν καθόλου στα δίκαια αιτήματά μας και προκλητικά θέλουν να περάσουν το νομοσχέδιο, μέσα στο καλοκαίρι για να προλάβουν τις αντιδράσεις του κόσμου. Απέναντι στο νομοσχέδιο που μας καταδικάζει να παραμείνουμε κρατούμενοι για μια ζωή δίχως δικαιώματα και ελπίδα, βάζουμε τα σώματα και την ψυχή μας ως ασπίδα. Είναι το μόνο που μας έχει απομείνει. Από την ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ξεκινάμε ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ σε όλες τις φυλακές. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και αγωνιζόμαστε να παραμείνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ και όχι ανθρώπινες σκιές κλειδωμένες και ξεχασμένες στην απελπισία», διαβάζουμε από μέρος της ανακοίνωσης της Επιτροπής Αγώνα Φυλακών που έχει δημοσιευθεί στο blog: fylakes2014.wordpress.com, όπου ο καθένας μπορεί να ενημερώνεται άμεσα για όλες τις εξελίξεις. Είναι ένα blog που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι κρατούμενοι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Νewsbomb.gr, αυτήν την στιγμή ο γεωγραφικός «χάρτης» της απεργίας πείνας στις φυλακές της χώρας καταγράφεται ως εξής:




Φυλακές Κορυδαλλού:

Έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας οι 4 από τις 5 ακτίνες, συνολικά δηλαδή 1.300 άτομα. Από την απεργία πείνας εξαιρούνται ηλικιωμένοι και ασθενείς που λαμβάνουν παθολογικά ή ψυχοφάρμακα. Όπως υποστηρίζουν κρατούμενοι, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ανακοίνωση από τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι αν και βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση υγείας είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν και αυτοί σε απεργία πείνας με όποιο κόστος.




Στην πτέρυγα όπου κρατούνται τα μέλη της 17 Νοέμβρη συμμετέχουν όλα τα άτομα. Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν και οι Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.

Μόνον μία πτέρυγα δεν κάνει απεργία. Στην πτέρυγα αυτή κρατούνται εργαζόμενοι κρατούμενοι και όσοι είναι για μεταγωγή.




Φυλακές Κέρκυρας: Συμμετέχουν μέχρι τώρα στην απεργία πείνας 120 κρατούμενοι.

Φυλακές Νιγρίτα Σερρών: Συμμετέχουν 80 κρατούμενοι.

Φυλακές Δομοκού: Συμμετέχουν και οι τρεις πτέρυγες, δηλαδή 180 άτομα.

Φυλακές Γρεβενών: Συμμετοχή 180 άτομα.

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συμμετέχουν 100 άτομα.

Φυλακές Πατρών: Αναμένεται η ανακοίνωση συμμετοχής

Φυλακές Αλικαρνασσού: Καθολική αποχή συσσιτίου.

Φυλακές Τρικάλων και Χανίων: Έχουν ξεκινήσει ήδη κάποιες πτέρυγες

Φυλακές Διαβατών: Ξεκινούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες.



Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top