0Για την εκπομπή του «60′ Ελλάδα» αλλά και για τη σχέση που έχει με τη δημοσιότητα μιλάει ο Νίκος Μάνεσης…Η εκποµπή «60′ Ελλάδα» προβάλλεται πλέον κάθε 15 ηµέρες. Ήταν δική σας απόφαση;

«Ήταν πρόταση της διεύθυνσης ειδήσεων και ενηµέρωσης εάν και εφ” όσον την αποδέχοµαι. Και το αποδέχθηκα, αφού µας είχε εξουθενώσει η εβδοµαδιαία µετάδοση της εκποµπής. ∆εν µου επιβλήθηκε, ρωτήθηκα και το δέχθηκα µε µεγάλη χαρά και ανακούφιση».

Είναι µια εκποµπή που αφορά τον τουρισµό;

«∆εν ήταν αυτό το σκεπτικό. Χαρακτηρίζεται ως δηµοσιογραφικό οδοιπορικό και προσπαθούµε να διαφοροποιηθούµε από τα οδοιπορικά στο πλαίσιο της δικής µας αισθητικής».

∆ίδεται πάντως µεγάλη έµφαση στην εικόνα.

«Αυτό που βλέπετε στην εκποµπή είναι η δική µου αισθητική. Προσπαθώ να καταγράψω πώς βλέπω µε τα µάτια µου έναν τόπο. Στην εικονοληψία υπάρχει µια µείξη. Εµείς σε κάθε εκποµπή µπορεί να έχουµε 60-70 ρεπορτάζ. Κάποιοι άλλοι µπορεί να έχουν επαναπαυθεί µε 3-4. Η δική µας εκποµπή είναι βιντεοκλίπ, ούτως ώστε να είναι καταιγιστικές η εικόνα και η πληροφόρηση. Θέλω επίσης να τονίσω ότι το σπικάζ µου είναι ελάχιστο. Όταν είναι προσεγµένα τα γυρίσµατα και βγαίνει µια λογική, δεν χρειάζεται να µιλάς. Εκτός και αν βαυκαλίζεσαι µε τη φωνή σου! Ένα οδοιπορικό είναι σαν µια τηλεταινία, έχει σενάριο. Επίσης, σε µια εκποµπή 70 λεπτών, αν αθροίσετε τη φυσική µου παρουσία, δεν θα µε δείτε πάνω από 7 λεπτά. ∆εν είναι ο στόχος να φανώ εγώ, όπως συµβαίνει σε άλλα οδοιπορικά, αλλά να πρωταγωνιστήσουν οι άνθρωποι. Ο στόχος σίγουρα δεν είναι να γίνω εγώ διάσηµος. ∆εν µε ενδιαφέρει να είµαι γνωστός».

Είστε όµως. ∆εν το εισπράττετε;

«Το ένα χέρι νίβει το άλλο. Έχω κάνει τόσες εκποµπές και δελτία, αλλά υπάρχει και ένα κοµµάτι κόσµου που δεν µε γνωρίζει. Και αυτό είναι συγκλονιστικό. Με µπερδεύουν, κάτι τους θυµίζω. Για παράδειγµα, ένας µε µπέρδευε µε έναν συνάδελφό του από τον Στρατό. Ένας άλλος µε ρωτούσε το ίδιο και του απαντώ «είµαι ο Νίκος Ευαγγελάτος» και µου λέει «ναι βρε, τώρα σε γνώρισα Νίκο!». Τα κρατάω όλα αυτά γιατί µου αρέσει να στραπατσάροµαι. Θα µπορούσα, αν δεν µου το επέβαλε το κανάλι, να µη φαίνοµαι καθόλου».

Πηγή: RealΔημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top