0

Αντιπυρικά μέτρα σε Σελάκανο - Δασάκι Κουτσουρά

Στη συνάντηση στο Δημαρχείο Ιεράπετρας του δημάρχου κ. Θεοδόση Καλαντζάκη και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου κ. Μανόλης Συλιγάρδος, ετέθη και η πυρόσβεση στο δάσος του Σελακάνου και στο…


Στη συνάντηση στο Δημαρχείο Ιεράπετρας του δημάρχου κ. Θεοδόση Καλαντζάκη και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου κ. Μανόλης Συλιγάρδος, ετέθη και η πυρόσβεση στο δάσος του Σελακάνου και στο Δασάκι του Κουτσουρά.
«Συζητήσαμε και για θέματα που έχουν να κάνουν με πυροφυλάκια στο Σελάκανο, στη Θρυπτή, όπως και για το πυροσβεστικό συγκρότημα, που έχει εγκατασταθεί επί των ημερών μου ως Δήμαρχος Μακρύ Γιαλού στο δασάκι του Κουτσουρά, και θα πρέπει να ενεργοποιηθεί. Μάλιστα επρόκειτο χθες να μεταβούν στο σημείο και να κάνουν μια αυτοψία στο χώρο και να ελέγξουν το σύστημα έτσι ώστε να είναι έτοιμο σε τυχόν περίπτωση που χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί.
Άλλα θέματα που τέθηκαν ήταν οι δασικοί δρόμοι και οι απαραίτητες παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν έτσι ώστε, σε μια εκδήλωση φωτιάς, τα οχήματα να μπορούν να φτάνουν στο σημείο το συντομότερο δυνατό, αλλά και το ζήτημα με τους ολίγους κτηνοτρόφους που δημιουργούν προβλήματα στους ορεινούς όγκους.
Είμαστε σε μια καλή συνεργασία με τον κ. Δασάρχη και σε επίπεδο υπηρεσιών και θα κάνουμε από κοινού προσπάθειες ώστε να προστατέψουμε τα δάση της περιοχής μας, το νησί και γενικά το φυσικό περιβάλλον του Δήμου μας. Ευελπιστούμε να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι χωρίς δυσάρεστα και σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με τη δασική υπηρεσία για την αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων προκύπτουν», τόνισε ο κ. Καλαντζάκης.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ


ΠΗΓΗ-www.anatolh.com



Αντιπυρικά μέτρα σε Σελάκανο – Δασάκι Κουτσουρά

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top