0



Καταπράσινοι κήποι, μια πολυτελής βίλα με πισίνα, γήπεδα τένις και γκολφ, όλα κάτω από τον λαμπερό ήλιο της Πόλης των Αγγέλων, στο πλούσιο Κάρολγουντ Ντράιβ του Χόλμπι Χιλς, όπου έζησε ο Γουόλτ Ντίσνεϊ.




Το κτήμα που κάποτε ανήκε στον πατριάρχη του αμερικανικού ανιμέισον πουλήθηκε για 74 εκατομμύρια δολάρια σε ανώνυμο διεθνή αγοραστή.

Παρότι δεν κατάφερε να πιάσει την αξία του, καθώς πωλούνταν από τον Οκτώβριο του 2012 αποκλειστικά εκτός αγοράς στην «τσιμπημένη», ακόμη και για τα δεδομένα του Χόλιγουντ, τιμή των 90 εκατομμυρίων δολαρίων από τη μεσιτική εταιρεία The Agency, αποτελεί έως αυτήν τη στιγμή την τέταρτη πιο ακριβή πώληση οικίας στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 2014.

Η έκταση είχε περιέλθει στις αρχές της δεκαετίας του '90 στον Γκάμπριελ Μπρένερ, συνιδιοκτήτη του Dynamo Soccer Club του Χιούστον, ο οποίος το απέκτησε με 8,45 εκατομμύρια δολάρια από το τραστ Λίλιαν Μπ. Ντίσνεϊ.

Ο Μπρένερ μεγάλωσε το κτήμα του Ντίσνεϊ αγοράζοντας επιπλέον γη και χτίζοντας μια έπαυλη τριών ορόφων σε 30.000 τετραγωνικά μέτρα.









Μια πραγματική εξτραβαγκάντζα (αρκεί και μόνο να δει κανείς το οβάλ διώροφο φουαγιέ με τα αγάλματα, τα επενδεδυμένα με γύψο τοιχώματα και το μαρμάρινο δάπεδο από νεφρίτη για να καταλάβει περί τίνος πρόκειται) που ολοκληρώθηκε με το αλλοτινό σπίτι του Ντίσνεϊ να δεσπόζει... ενισχυμένο και αλλαγμένο σε έκταση συνολικά 4 στρεμμάτων, με 8 κρεβατοκάμαρες, 17 μπάνια, δύο δωμάτια πανικού, συν την πισίνα του, το κελάρι για τα κρασιά, το γήπεδο του τένις, το γυμναστήριο, την βιβλιοθήκη και την αίθουσα προβολής ταινιών.









Άγνωστο τι θα σκεφτόταν ο Ντίσνεϊ βλέποντας την αλλαγή στο μέρος που έζησε από το 1949 έως το 1966, τη χρονιά που πέθανε. Στο Κάρολγουντ Ντράιβ, ο πατέρας του Μίκι Μάους εμπνεύστηκε τα θεματικά πάρκα της διαχρονικής αυτοκρατορίας του βάζοντας τον πρώτο θεμέλιο λίθο με ένα ατμοκίνητο τρένο, μινιατούρα σε κλίμακα 1 προς 8, το οποίο τοποθέτησε σε διαδρομή περίπου μισού χιλιομέτρου γύρω από το σπίτι του με την ονομασία Σιδηρόδρομος Κάρολγουντ Πασίφικ.




Αυτό αποτέλεσε και το πρότυπο για την πρώτη Ντίσνεϊλαντ, ενώ ο σιδηρόδρομος είχε δικό του κοντρόλ στεγασμένο σε σιταποθήκη και τροχιά με υπερυψωμένες διαβάσεις.









Στο Κάρολγουντ Ντράιβ, ο Γουόλτ Ντίσνεϊ εμπνεύστηκε τα θεματικά πάρκα της διαχρονικής αυτοκρατορίας του βάζοντας τον πρώτο θεμέλιο λίθο με ένα ατμοκίνητο τρένο

Το τρένο-όνειρο κάθε παιδιού μπορεί να μην υπάρχει πια, ωστόσο ο νέος ιδιοκτήτης του κτήματος μπορεί να περηφανεύεται πως θα κοιμάται στο ίδιο μέρος που κάποτε ξεκουραζόταν και δημιουργούσε ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, ενώ στα πέριξ της πολυτελούς έπαυλης παραμένουν ανέπαφα έξι δεκαετίες, αφού η οικογένεια πούλησε την ιδιοκτησία, τα περίφημα τριαντάφυλλα που περιποιούνταν η Λίλιαν Ντίσνεϊ, σύζυγος του Γουόλτ, το τούνελ σε σχήμα αγγλικού «s» που είχε εμπνευστεί και χτίσει ο άντρας της αλλά και η διάσημη πύλη του Ντίσνεϊ, την οποία πρέπει να διαβεί ο καθένας που διέρχεται στον επώνυμο χώρο του κτήματος.








Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top