0
Θέλεις να αφήσεις γένια γρήγορα αλλά τα γονίδιά σου σε σαμποτάρουν; 
Μάζεψε όση υπομονή, επιμονή και τεστοστερόνη έχεις και μάθε τι πρέπει να κάνεις.
 
1. Πάρτο απόφαση: Θα χρειαστείς 4 - 8 εβδομάδες, ανάλογα με τα γονίδιά σου.
2. Σωστό timing: Ιδανική περίοδος για να ξεκινήσεις οι διακοπές. Θα αποφύγεις το "αφήνεις γένια ή βαρέθηκες να ξυριστείς;" όσο διαρκεί το ενδιάμεσο στάδιο.
3. Κάνε ένα βαθύ ξύρισμα: Πριν ξεκινήσεις κάνε ένα βαθύ ξύρισμα ώστε οι τρίχες να μεγαλώσουν ομοιόμορφα. Επίσης απόλαυσε την τελευταία φορά που βλέπεις το πρόσωπό σου τόσο μαλακό.
4. Μην τα πειράξεις: Μη βάλεις μηχανή πάνω σου πριν από 1 μήνα. Άσε τα γένια σου να μεγαλώσουν και στο τέλος αποφασίζεις το σχήμα που θα τους δώσεις.
5. Κενές περιοχές: Οι περισσότεροι έχουμε περιοχές χωρίς γένια. Μην ανησυχείς, θα καλυφθούν.
6. Μην βάζεις "περίεργες" λοσιόν: Φάρμακα για τριχόπτωση ΔΕΝ θα βοηθήσουν τα γένια σου να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Αντίθετα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ακμή και ή αλλεργία.
7. Κνησμός: Αν μεγαλώνοντας αρχίσουν να σε ξύνουν, αγόρασε ένα σαμπουάν για πιτυρίδα. Χρησιμοποίησέ το 2-3 φορές την εβδομάδα στα γένια σου. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια ελαφριά λοσιόν κορτιζόνης όπως υδροκορτιζόνη 1% μία φορά την ημέρα.
8. Σκληρά γένια: Στην αρχή τα γένια είναι σκληρά. Όταν κάνεις μπάνιο σαπούνιζέ τα με το σαμπουάν μαλλιών. Θα μαλακώσουν.
9. Φάε σωστά: Αν δεν τρέφεσαι σωστά θα το δεις στα νύχια και τις τρίχες σου. Βιταμίνες και ειδικά η βιοτίνη θα σε βοηθήσουν. Το αυγό είναι μια πολύ καλή πηγή.
10. Αν ακόμη μετά από 2 μήνες σε ρωτάνε αν προσπαθείς να αφήσεις γένια, παράτα τα: ένα φρεσκοξυρισμένο πρόσωπο είναι πάντα κλασική αξία.

Κωνσταντίνος Σταματόπουλος
Δερματολόγος
Θεσσαλονίκη


 www.myskin.gr

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top